Fästing vaccinering på gång

Nu ropade mamsen på mig nyss och sa att du ska komma upp till mig imorgon och bli vaccinerad.
*Stor klump i halsen.

 Jag är så nål rädd så det inte går, men jag får väl bita ihop. Med en mamma till sjuksköterska kan man inte vara så feg som jag. Det smärtar aldrig att vaccinera eller att ta blodprov eller liknande, men dem där nålarna skrämmer bokstavligen skiten ur mig! Jag skyller på sjuksystern på min mellanstadieskola som stack nålen i mig för att vaccinera mig men körde in nålen rakt i en muskel och samtidigt förstörde en del blodkärl som gav mig ett stort blåmärke. Ni vet dem där rutinmässiga vaccinationerna man tog när man var liten.

Hur som helst så är det ett fästing vaccin som jag ska ta. Men men man vill ju inte gå och få borelia över sommaren eftersom att jag är ute pass mycket med hundarna i högt gräs.

 Är det någon som tänkt på att vaccinera sig mot fästingar?



Ohyfsad Tant!

Idag så stod jag med mina två hundar och väntade på att min mamma skulle handla mat inne på ICA. Givetvis tycker jag att hunduppfostran är jätteviktigt och det gäller att hundarna är lyhörda och följer sin ägares kommando! 
 
Så.... hundarna blev tillsagda att sätta sig på rumpan mellan mina fötter. Lilla Isa ville dock inte och började nosa runt och äta på en massa saker från backen så jag sa till henne och var konsekvent dvs. att jag inte gav mig förräns hon satt ner. Jag märker i ögonvrån att någon står och tittar på oss och från ingenstans hör jag.

-Gud vad elak du är mot dina hundar.
Min replik var - Såvida du inte har en terrier själv och vet något om hundar tycker jag inte att du ska yttra dig.
Tantens gensvar - Hundar ska få nosa runt om dem vill, man behöver inte vara så hård.

Då tänkte jag herregud, om hon visste att vi precis har varit uppe i hundhagen där båda hundarna har fått springa runt och leka med en massa andra hundar och nosat runt  i närmare 40 minuter. Egentligen så brukar jag inte äns bry mig om vad andra säger därför oftast så har dem aldrig själva haft hund eller aldrig riktigt brytt sig om att uppfostra hundarna till att lyda. 

Jag tycker inte att det är gulligt när småhundar får utfall och ställer sig och skäller eller morrar minutvis. Det är inte sött när dem springer och drar sönder sina ägares händer, med ägaren i hasarna på hunden. Att ge kommandot fot eller ledig skall inte vara någon skillnad på egentligen, för att oavsett så ska inte hunden få dra i kopplet. 
 
Men jag kände mig tvungen att ge ett gensvar på det eftersom att tanten fortsatte att stå och glo och se irriterad ut.
- Hundar behöver diciplin, de är som barn. De ska kunna koncentrera sig och arbeta med hjärnan inte med adrenalinet.  Man behöver vara konsekvent, annars kommer det sluta med att hunden tar över rollen som flockledare. Jag säger till mina hundar när jag anser att dem ska lyssna på mig.

Är det inte upp till en hunds ägare om man vill ha en hund som lyssnar och har ett gott uppförande?









En helt underbar dag!

Idag var man tvungen att gå upp supertidigt, men inte tack vare väckarklockan på mobilen. Den valde att inte vara till så mycket hjälp utan jag vaknade av att jag drömde att jag var försenad till skolan! Vilken jag nästan var.

Solen har skint riktigt starkt idag så jag har kunnat dra ut en matta på balkongen och ligga och sola med sällskap av hundarna. Fast... det kändes som att det kunde vara mysigare att ligga på gräsmatta så vovvarna kunde springa lite istället för att själviskt ligga kvar på balkongen.

Underbart nog så har vi en enorm superstor fotbollsplan där gräsen vuxit och blivit så mjukt. Turligen så är aldrig någon där vid lunch utan fotbollspojkar & flickorna strömmar in när skolan tagit slut för dagen. En promenad på knappt 3 minuter & hipp som happ var vi där. 1 st matte, 2 st hundar & en ryggsäck full med leksaken/ 15m långt koppel.

Det var så pass varmt att man kunde ha bara ett linne på överkroppen, gissa om det kändes skönt att få känna solstrålande träffa kroppen och faktiskt värma utan att temperaturen ute ska kyla ner en. Att kunna ligga still i solskenet i timmar utan att bli störd, JUST FREAKTASTIC!

Bilderna har jag själv tagit

Idag ska vi tjejer vara med och bowla med peeps från skolan, arrangerat av skolan!
Fast först plugg sen får ni höra om resten när vi kommit hem igen. Au revoire


Njuta av våren


Jag har märkt en sak! Det räcker inte med sol för att man ska komma in i de rätta vårtakterna och känna sig lättad över att inte behöva frysa ihjäl som på en vintermorgon.

För att börja njuta av våren och solen som skiner så förvånadsvärt mycket måste man också ställa om sig. Speciellt om man som jag har många bollar i luften samtidigt, men jag är upptagen alldeles lagom mycket.
Men en god nyhet är att jag har börjat träna igen efter 3 månaders vila tack vare N. Från och med nu är det en rutin, med tanke på att jag har ett årskort i plånboken ända fram till januari.

Så här kan en vanlig dag se ut, på (väg till) gymmet.

Här tar J kort mig mig, ready to go.

image99
Här promenerar jag längst vattnet till gymmet.


Såhär glad är jag på gymmet, (Fotograf: N)


Inget jag rekomenderar om ni har mat i magen, vilket jag inte hade som tur var.:)


På gymmet frågade vi en instruktör om hur man effektivast kan bli av med fett. Han sa att det nästan är omöjligt att punktförbränna utan det vanligaste är att man förbränner fett på hela kroppen när man tränar. Han sa även -För att gå ner 1 kg genom sit-ups så krävs det att du gör 100st/dag under 8år, vilket inte lät så uppmuntrande men experterna har kommit fram till att små vanor faktiskt spelar roll. Om man väljer att gå ner för trapporna istället för att ta hissen varje morgon så mår man bättre i längden.

Viktigast av allt är faktiskt att må bra och leva sunt, för mycket av någonting är aldrig bra.
Ta hand om er!

Liten hund & Stor hund!

Mina hundar har alltid varit lika fyndiga med sina leksaker. Man behöver egentligen inte själv vara delaktig men det är alltid kul. Efter som att de är två av det busiga slaget i en stor lägenhet dessutom så tröttar dem ut varanndra titt som tätt. Tennisbollar, fotbollar, studsbollar, knytbollar, gosedjur m.fl LEKSAKERNA tar aldrig slut, fast jag har väl mig själv att skylla. De är rätt duktiga att hitta tennisbollar ute själva!

Båda hundarna är av rasen Jack Russel -busiga, -egensinnade & -jaktinstinkt.
Min stora hund har ett signum på ryggen nämligen ett Mussepigg tryck över ryggen.


LITEN HUND Leker.


STOR HUND Leker.

Sen så hittade jag ett über sött klipp på en iller som gömmer sina leksaker/gosedjur under husses badkar!

http://mittklipp.aftonbladet.se/app/viewMovie.action?id=7985


The way we were (-Your girl is lovely HUBBLE).

Nu har jag sett Sex and the City reklamen på Tv3 allt för många gånger! Filmen THE WAY WE WERE har gått som på repeat i mitt huvud, ni vet när Carrie säger -Hubble, -Your Girl Is Lovely Hubble. Det måste ha varit åratals sedan som jag hörde Carrie säga det för första gången, men jag har faktiskt aldrig tagit tag i att faktiskt gå och hyra filmen.

Barbra Streisand
& Robert Redford, nu har jag äntligen sett den och tyckte att den var riktigt bra! R.Redford ser ut som en ung Brad Pitt, men framför allt så var det en riktig chickflick som Samantha skulle ha sagt dock en väldigt bra sådan! Me (T) like!

Jag har hittat scenen som Carrie pratar om, men gå & hyr den så ni får se hela!

Klippet är taget från Youtube.com


Motorola vs. Motorola?

Hej! Jag har ett litet dilemma!

Min mobil (Ericsson S500i) är inne på lagning för tillfället och jag vet inte om det är möjligt att reparera den =(. Å andra sidan har det aldrig riktigt känts som att den är riktigt min stil, har tidigare haft en Motorola V3 razr (svart) som jag älskade. Dock kände jag att när den gav upp att jag skulle prova något nytt fast det vart ju en besvikelse.

Nu har jag hittat tillbaka till Motorola, men jag vet inte vilket av dem som jag ska adapta.
Antingen en Motorola Razr 2 V8
image92

eller en
Motorola Q9h
image93
Ingen av mobilerna är speciellt dyra om man jämför med resten av alla märken som finns ute på marknaden.
Så vilken faller er i smaken mest?

Bilderna är från Motorolas hemsida, gå in och titta på funktionerna and give me notice!
www.motorola.com



Frossa i Rosa.

Det är soligt ute vilket gör dagen till en ultimat dag att gå ut och ta lite frisk luft. Men trots det fina vädret har inte jag (S) lust att röra mig utanför lägenheten. Ändå sen jag vaknade har jag fått springa efter mina kaniner och hjälpa de när de har fastnat bakom elementen, de är så busiga att man inte ens kan ha tid för sig själv när de väl springer löst.

Jag och T pratade precis i telefon där jag undrade vad jag skulle skriva inlägg om, då kom hon på att jag skulle skriva om varför jag gillar färgen rosa så mycket.

Dock vet jag inte om det är så intressant för våra nu 100+ besökare. Så jag tänkte lägga in lite bilder på mina rosa favoriter:
image87
Dator från Dell, Speldosa från Guldfynd, Mirandanalle från Åhlens, Prinsesskrona från Disney on Ice Show,
böcker från Akademibokhandeln, stearinljus från Guldfynd, film från Moveline.



Jag har även börjat läsa böcker igen, varje ikväll innan läggdags. Vilket var länge sen jag gjorde, jag älskar att köpa böcker. jag gillar två olika kategorier av böcker, den ena är böcker som är väldigt tjejiga och handlar om allt mellan himmel och jord. Och den andra kategorin är verklighetsbaserade böcker. Här kommer mina favoriter av tjejböckerna:
image90


Och här kommer några boktips för er som också gillar böcker vars innehåll har varit någon persons verkliga liv:
image91
Nu ska jag fixa mig för snart kommer T med sällskap och så ska vi på bio lite senare.



Evighetspromenad.

Idag har jag tagit världens promenad. Destination Råslått--> Solåsen, Solåsen---> Råslätt. Man följer bara buss slingan till kämpevägen och svänger av till höger vid rondellen och fortsätter att gå en bit:

Man kan ju undra varför jag valde att promenera, men det var rätt så fint väder och när man har sällskap så kan det inte bli fel. Jag kan tala om för er att det är väldigt uppfriskande, men man bör ha en viss kondition och vilja för att orka. Man märkte dessutom att det var många som funnit sig upp på cykeln igen- kanske ska skippa månadskortet och satsa på att paddla pedaler istället?!

Första stoppet var vid Charlies Häst & Hund Butik (Oskarshallsg. 14), eftersom att jag har två hundar kan det aldrig bli fel att kika efter nått kul att ta med sig hem. Dem hade mest hästsaker men en del hundsaker, mest spännande var nog Kyra.K's kollektion av hundtäcken.

Jag måste ändå säga att som en tidigare hästtjej fanns det en massa saker därinne som var riktigt snygga. Bl.a knähöga strumpor med shackrutor, snygga handskar i skinn med olika foder och sen riktigt snygga stora väskor som man kan ha till att resa med. Mycket av dessa grejer märker man inte av att det är till ridning eller häst plus att det är så mycket bättre kvalitet (talar utifrån egen erfarenhet). På övervåningen hittade vi en massa skor från Tretorn plus en cool väska från Tretorn i resestorlek.
(Väskan kostar 999:-) Båda hundarna fick varsitt tuggben och varsin knytboll.
Sen bar resan vidare till ÖB där jag jag faktiskt inte hittade så mycket trots att man alltid brukar göra det. Enda köpet där vart faktiskt schampoo och balsam från Naturelle med kokos lukt och vem vill inte lukta kokos?10:-/st.
Bargin!

Enda anledningen egentligen till att jag ens hamnade i Solåsen områden är för att S berättade att det fanns studsbollar i olika storlekar på Ica Maxi och nu var det så att innan julen så tappade jag bort min hunds älsklings studsboll. Så mitt dåliga samvete förde mig hela vägen till ICA Maxi där jag både registrerade mig för bonuskort och självscanning när man handlar och givetvis på vägen ut matade jag in 3 stycken guldtior i en studsbollsmaskin. Dessutom så köpte jag och mitt sällskap oss varsina majblom kransar.

Studsbollar & Majblom kransar
Promenaden behövde jag, kanske borde ha valt ett par andra skor typ promenadskor! Alla saker som tillkom vet jag inte om jag behövde, men hundarna vart ju superglada så då blir man ju själv rätt glad. Nu när man kom hem önskar man att man bara kan luta sig tillbaka i soffan och slappa lite. Tyvärr ser inte verkligheter ut som sådan så då sitter man med näsan i sina skolböcker igen.!

©
Glöm inte att allt i texten liggen i Jönköping så ni inte går och irrar bort er i en annan stad!




Bilder från Baby/Barn Mässan

Här bjöd Libero föräldrarna på gratis fotografering av deras barn på catwalken.
image71
Här delade vi ut engångs skötbords underlägg och haklappar. Även startkit för alla gravida, som var uppskattade av alla.
image72image73


Veckans låt / film v.16

Veckans låt är en ny sådan! Jordin Sparks feat. Chris Brown -NO AIR.
The song grows on ya for each time you listen!

Musikvideon är från www.youtube.com

Veckans film är REIGN OVER ME.
Med skådespelare som Adam Sandler och Don Cheadle.
"Live every day like it's the best day of your life"

Trailerna är tagen från www.youtube.com


Middag hemma hos .N.

Så igår vart både jag och S bjudna på middag hemma hos en gemensam väninna. Gissa om hon har det mysigt precis utanför huset sitt, Vättern och en superfin strand. För er som inte vet så mycket om Jönköping, titta och avundas! Vi tog några kort lite hastigt för att inte bli sena till middagen.
(Plats; Tegelbruksgatan)
image64
image65
image66

Precis bakom här fanns en riktigt lång asfalterad slinga som är perfekt för att ge sig ut och springa eller promenera på. Vi såg lite par som gjorde just det!

Middagen (Lasagne) satt fin fint. Vi fick en chans att träffa vår vänninas mamma (supertrevlig) som var på besök. Bara tjejer och en givetvis en massa skvaller.

©



Äntligen Hemma

Då var man tillbaka i Jönköping efter en helg fylld med arbetstimmar och slit. Jag har blivit sjuk och allmänt trött. Inte nog med det så hittade jag en faktura från ELGIGANTEN, på en lånetelefon som jag hade i februari som de nu påstår att jag inte har lämnat tillbaka.

Vem vill ha en gammal Nokia telefon, inte jag? Bara för att de har varit klantiga och inte skrivit in det i datorn så ska inte jag behöva betala för jag är säker på att jag har lämnat tillbaka den.

Annars så har jag jobbat på Baby/Barn mässan i Göteborg och det var hur kul som helst jätte kul faktiskt. Min egna biologiska klocka började ticka lite haha, vilket min pojkvän inte tycker om. Jag visste inte att så många var gravida och framförallt inte när de är så unga! De flesta var runt 19-20 års åldern och bland dem såg jag Sabina som har en av huvudrollerna i kortserien "Kniven i hjärtat", höggravid och plockade på sig lite skötbordsunderlägg och hakklappar hehe. Om ni undrar hur jag vet det så var det eftersom jag stod och lämnade ut sakerna till henne. Sen pratade jag lite med IFK spelaren Daniel Alexandersson om de populära pottränings blöjorna,  eftersom han hade en liten dotter. Min pojkväns mamma gick och frågade efter hans autograf tidigare under samma dag åt "Min äldsta sons flickvän", haha undra vem hon menade.

Där fick ni lite skvaller om min helg i Götet.

Äntligen en billig resa till BOSTON =).

Så, nu har jag med hjälp av min mor letat frenetiskt efter en billig resa till Boston och US-Airways var uteslutet redan innan letandet äns började. Både min mamma och jag ska åka till Boston, men under helt olika månader och till en början kunde vi bara hitta resor för 6000-7000kr (vilket är rätt dyrt).

Igår hittade vi äntligen Tur & Retur resor för 4385kr med SWISSAIR, kan ni fatta!. Detta innebär en behaglig resa utan en överdrivet hetsig mellanlandnings flygplats, att nu mellanlanda i Zürich gör mig rätt nöjd. Jag vart riktigt nervös där ett tag att det skulle bli för dyrt. Vi har tidigare alltid bokat med Icelandair men dem hade bara dyra biljetter kvar så nej tack. Nu, idag bokade vi äntligen var sin resa och billiga sådana dessutom =).

 Hoppar runt av glädje, för det va kanske 9 år sedan som jag va där sist
och nu längtar jag verkligen. En av mina barndomsvänner bor där och vi har alltid så himla roligt tillsammans, nu dessutom har vi båda passerat 21 års gränsen. Men sen så kanske en av mina bästa vänner kommer och hälsar på mig där ifall att hon hinner med tanke på att hon ska plugga i NY i nästan 2 månader, hur coolt är inte det! Nu har jag någonting att se fram emot, ska nog börja tänka på att växla in lite pengar eftersom att dollarn är så billig.

Underbara Boston here i come!
image57
Så för er som fortfarande letar efter en billig Tur & Retur resa till Boston (eller annan stad i Staterna) vare sig det är nu eller senare i sommar gå in på www.swiss.com och spana in.

KänsloStatus på mig; Överlycklig


BH:arna som slår allt!

Jag hade ett problem länge och det var att alla mina bh:ar gjorde mig illamående. Låter konstigt va? Men det kändes som att dem satt åt för mycket även om dem inte gjorde det, speciellt byglarna! Det har resulterat i ingen BH nu över vintern fast nu när våren/sommaren börjat komma är det därför dags att sätta på sig BH.

Nu har jag köpt mig dem mest underbaraste av dem alla och vill rekommendera dem till alla med mindre eller mellanstora byst (bröst). Dem håller upp bysten och ger en slät visuell bild utanpå kläderna, inga mönster eller krummelurer som gör det små buckligt utanpå. Dessutom känner man själv knappt att man har på sig dem, du kan tom. ha på sista knäppet utan att det känns konstigt.

Vad jag nu rekommenderar finns att köpa på Lindex, inte mitt första val men med sådana BH:ar kan det inte hjälpas. I love them!
BH 1
Fodrad mjuk BH utan båge (dock material i underkanten som gör att den fäster på huden). Banden är avtagbara vilket gör det mer perfekt. Finns både i svart och vitt, kostar runt en 149 kr , art nr; 5595520.

Bilderna är tagna från Lindex.se

BH 2
Fodrad mjuk One-Piece BH utan sömmar, byglarna i är knappt märkbara så den formar bysten(brösten) fint samtidigt som den knappt känns av på kroppen (big WOW). Den BH som jag refererar till hittade jag dock inte på Lindex hemsida (utgången modell möjligtvis?), men den ska kosta runt 299 kr och har artnr; 5841569. Men det finns en likadan BH som är i princip densamma och kostar dessutom mindre 199 kr och finns i färgerna black, beige, aruba blue & computer grey. Artnr; 5999784

Bilderna är tagna från Lindex.se

Här har ni BH varianterna som slår allt annat även om man ibland sätter på sig en obekväm lite då och då. Kom ihåg att ha en riktigt bra BH är bra för bysten!

Vill man vara fin så får man lida pin, dock inte varje dag. Eller hur! ;)

TV-Serie Freak

Det finns säkert fler än jag som har stenkoll på alla tv serie som sänds i staterna. Men jag kan med riktigt dåligt samvete berätta att jag ser på nästan varenda en. Jag har ännu inte skaffat mig en favorit av suveränitet och det är väl därför som jag byggt upp en sorts kvantitets vana.

TV-Seriernas hemsida
http://www.tv.com/
Allt om alla tv-serier, sändningstider, skådespelare, nyheter m.m

Nu har det ju tråkigt nog varit ett långt upphåll (orsakad av strejk), men om ca 1 veckas tid så är det full rulle. Det har inte varit några desperata tider direkt, men det är en avkoppling som behövs lite då och då. Jag kommer att nämna alla 33 utav mina dåliga vanor, men först har jag gjort en MY Top Ten of shows lista.
OBS! Jag har bortsett från serier som avslutats.

image33

The Black Donnelys var tidigare en av mina absoluta favoriter, tråkigt nog så sändes bara 1 säsong. MEN det är en must see serie för både killar & tjejer. Handlar om den Irländska maffian vs Italienska maffian.

Här kommer resten, de är inte numrerade i någon inbördes ordning fast ändå joo. Den sistnämnda Dirt som ligger längst ner på listan en av dem jag ser minst fram emot.

image45

Dont get crazy, OK! För mycket tv är aldrig bra.

©
Har du tips på andra serier som är just din favorit?
Tycker du att vi har missat någon speciell?
Kommentera gärna...

Vår..vår...vår...vår...!

Nu kan jag äntligen försäkra mig om att våren har kommit, för på vår promenad (min&hundarnas) så fann vi hundratals med tussilago längs hela promenaden!
image29



Här kommer lite fler fina vår bilder tagna 11/4


©

Onödig problematik!

Vem hade trott att det kunde uppstå tjafs när man köper kurslitteratur av en äldre kursare?!

Så här var det;
Jag har tidigare köpt kurslitteratur av den här tjejen som går på Högskolan i Jönköping - Cecilia Westerlund i AR06.
Det har inte uppstått någon som helst förvirring kring tidigare köp, men nu helt plötsligt så tycker hon att det är OK att ljuga om vilken kurslitteratur det är hon har och utlovar att det är den nyaste trots att det i självaste verket inte alls är så. (Allt finns på ett sms som hon nu också hävdar att hon aldrig skickat!) Hon har lite svårt att svälja sin egna lögn. Nu när jag vill häva köpet för att jag har stämt av med min lärare att den boken jag nu köpt av henne anser han vara för gammal. Hon säger hon att hon vägrar häva köpet och vill att jag ska hänvisa till en paragraf i lagboken *LOL. Dessutom drar hon rang och säger lite spydigt -Jag har faktiskt gått det här programmet i snart 3 år!, med andra ord; hon tror sig veta bättre om någonting vi alla läste första terminen. Dessutom är det bara hennes andra år, men vi förlåter hennes inbilliska tankar.

När man dessutom talar med henne i telefon så kan hon bara banna, skrika och säga att det är en principsak för henne och att hon aldrig kommer ge sig. Hon har dessutom inte givit mig allt material som hon utlovade och jag betalt för, helst av allt skulle jag bara vilja ge tillbaka sakerna jag köpte av henne och oberopa både AvtL och KP.
Men allvarligt talat , ORKA!

Jag kan därför inte rekommendera någon att köpa kurslitteratur av Cecilia Westerlund på Högskolan i Jönköping klass AR06! Risken finns att ni förlorar på köpet.

S Status: Fly Förbannad!

Tankar?


Veckans låt / film v.15

Från och med nu kommer vi att varje onsdag att lägga ut veckans låt / film. Det kan vara allt från en oldie till en ny.

LÅTVAL
Jay Sean - Ride It
Musikvideo från www.YouTube.com

FILMVAL
Georgia Rule
Med skådespelare som Jane Fonda, Felicity Huffman & Lindsay Lohan
Trailer från www.YouTube.com


Min brors flickvän

För en vecka sedan så var vi och hämtade ut 6 biljetter till förhandsvisningen av Min Brors Flickvän. Nu vart vi dock bara 5 som gick och det märktes i salongen att det var även andra som hade andra planer.

Resan till biografen var inte så smidig som jag (T) hade hoppats på. Med sjukdom i kroppen och en bakgrund av åksjuka hade jag oturen att hamna på en buss där busschauffören körde som en långsam berg och dalbana. Det resulterade i en katastrofal yrsel och jag hade endast 10 minuter att återhämta mig innan bion skulle börja.

Hur som helst gav filmen mig mycket blandade känslor. Steve Carell spelade sin roll fin fint (tråkigt nog inte resten av skådespelarna), men tanken bakom filmen har man sett så många gånger tidigare. Det fanns en del humoristiska scener men folket i salongen hade en fördröjd klocka inställd i sina huvuden verkade det som. Det var en film som man absolut kan titta på men jag rekommenderar att man väntar tills den kommer ut på DVD. I Jönköping där det inte finns allt för mycket att göra om dagarna så kan man nog ta och traska ner till SF och se den...

Orginaltiteln är Dan In Real Life
Trailern är från www.YouTube.com


S kommer med sin uppfattning av filmen senare under kvällen;....to be continued.

Då var det S här. Äntligen hemma, dagens höjdpunkt som T redan har nämnt var "Dan in real life" en sk. känslofylld och rolig film. Det var ett tag sedan som en scen överraskade mig såpass, vilket resulterade i att jag tog tag i T arm och klämde/vred om.

Filmen var helt okej i sin helhet, värd att se om man känner för att hitta på något en tråkig eftermiddag. Skådespelarna enligt mig var medelmåttiga. Jag tycker inte om Steve Carell egentligen efter hans mindre bra prestation i "Evan Den Allsmäktige", men här var han bättre.

Efter filmen gick jag och J till Kafé Paus (Jönköping) med stor matlust. Deras pastasallad såg däremot inte alls god ut och deras kassaservice var kass. 3 tjejer stod placerade inne i köket och tittade ut mot kassan med jämna mellanrum där vi stod men var inte ett dugg behjälpliga. Efter någon minut och en del klagomål från mig till Johan bestämde vi oss för att inte äta där utan tog istället en bit av deras morotskaka. Efter hetsätningen av kakan gick vi vidare till ett mer pålitligt café "Johans" (Jönköping), där vi båda tog varsin sallad med kycklingsfilé, jag åt så att jag började må illa och ändå fanns det mat kvar på tallriken. Salladen va riktigt god och rekomenderas varmt.

Då var det dags att koppla av framför tv:n en stund..


1kap. 1 § 1st

Då var det dags och börja skriva i bloggen vars namn har bytts fram och tillbaka tills vi bestämde oss för canary diamond. Vilket sammanträffande att vi började blogga just idag, helt hysteriskt har jag (S) suttit hundvakt för Isa och Porsche medan T har varit och roat sig på Ryhov (Sjukhuset) i flera timmar (10 h för att vara exakt).

Gårdagen var dock mer roande, realisation´s shopping på A6 och hemlagad hamburgare hemma hos T. Vi har tagit kort på de fina kläderna som vi hittade (se upplagda bilder), dock får ni har överseende med att vi inte är mer än två nybörjare på att stå som klädmodeller eller fotografera.



Kostymväst från H&M 29:90:-
Långärmad tröja från Tommy Hilfiger


Skjortklänning från Polo Jeans 1899:-
Väska från Burberry 380 EUR
Hund -Isa

Långskjorta från H&M 198:-
Shorts från H&M 99:-
Skor från H&M 49:-
Solglasögon från RayBan 1099:-

Klänning från Olgas hus, Soya 79:-
Tights från Bik Bok 50:-


Boxarlinne från Olgas Hus, Hunky Dory 149.-


Långskjorta från Sisters, Magnolia 249:-
Skärp 2nd hand från Chile


Nagellack från H&M, färgerna playtime och rednail 29:50:-/st

Efter flera minuters uppladdning av bilder är det nu dags för oss att gå på en nattpromenix här i läskiga Råslätt övre med hundarna.

©


Välkommen till vår blogg!

Hej
Det är är då en första blogg för både T/S. Vi ska försöka täcka allt som inträffar i vår vardag, men inte blanda personliga detaljer om vårt privata liv. Vi är båda bosatta i Jönköping för skolans skull men vi kommer från två helt olika städer annars så ibland kan det dyka upp något om respektive städer som är Stockholm och Göteborg.

Men, va beredda att läsa om allt mellan himmel och jord.


Om JÖNKÖPING;
I Jönköping händer inte så speciellt mycket och det som händer sker nästan bara i centrum.
  • För dem som studerar på Högskolan och har passerkort är det öppet 24/7.
  • Shoppingen stänger ca 18.00 på vardagar.
  • Dem mysigaste Kaféerna stänger 20.00 på vardagar men 17.00 på helger.
  • A6 center har öppet längst (ett köpcentrum), där kan du hitta nästan allt från kläder till elektronik och IKEA!
  • Nattlivet börjar tidigt men aldrig på krogen, ungefär 23.00 är en bra tid att gå ut men glöm då inte att allting stänger klockan 02.00. De flesta barer ser likadana och lika så med Nattklubbarna.
  • Matbutiker är turligen öppna alla dagar från 08.00 till 21.00 eller 22.00 (Ica Maxi).
  • Det finns ett stort industriområde som är lätt att ta sig till Linje 1, 3 eller 10 och här kan du hitta allt från ÖB, Rusta, Jula, Ica Maxi, Zoopermarket, Erikshjälpen, Myrorna, Jysk, Mio m.fl.
Vad man ska tänka på är att det finns otroligt mycket 2d hand här i Jönköping där du kan hitta allt från Möbler, serviser o dylikt. Va inte blyga för att gå dit och titta, -Erikshjälpen "Du som är student får dina möbler gratis hemkörda om du köper för mer än 400 kr"


Glöm nu inte att läsa vår Blogg!



RSS 2.0