Nytt Te - ny livsstil.

Jag var snabbt inne på TeKulan (Stockholm/Odenplan) och plockade på mig en massa nytt Te. Jag såg på Oprah häromveckan att det nya hälsosamma var att dricka Vitt Te eftersom att det innehåller mer antioxidanter än blåbär tydligen.
Det här är mina inköp;

Vitt Te
image179
Vitt te ångas eller steks inte efter skörd utan torkas direkt. Det vita teet innehåller därför mer antioxidanter och andra näringsämnen än tex. grönt te.

Darjeeling Te
image180
Te som kommer från Darjeeling är allt annat än ett typiskt svart te. Det är nämligen endast lätt oxiderat och har därför en ljus färg, ungefär som ett oolongte. Darjeelingte anses vara lite exklusivt och kallas därför
"teernas champagne". Beteckningen FTGFOP betyder att teet har hög kvalitet.

Yerba Maté
image181
Yerba mate är örtte av djugellianen Illex Paraquariensis som är helig för indianstammarna i Amazonerna. Den användes som stimulerande dryck innan jakt och i vardagen. Idag är Yerba mate Sydamerikas nationaldryck. Yerba mate innehåller jämfört med kaffe lite koffein men desto mer av ämnen nära besläktade med koffein med andra stimulerande egenskaper. Drycken har en mängd stimulerande ämnen förutom koffeinet som t.ex. teofyllin och teobromin och detta i större mängd än vad kaffe och te innehåller. Detta sägs balansera ut effekten av koffeinet och effekten blir att inte samma nervositet upplevs som det som enbart koffeinet framkallar. Dessutom innehåller Maté en stor mängd olika mineraler, antioxidanter, och saponiner i höga doser. Yerba Maté stimulerar matsmältningen och gallan, ökar fettförbränningen, höjer kroppstemperaturen, verkar uppiggande vid mental och fysisk trötthet.

Grön och Skönt
image182
Ojäst grönt te, det sägs vara bra mot cancer. Smaksatt med mycket, bl.a. hallon och citrus.

Vilket Te är din favorit?






Kommentarer
Postat av: M

Jag gillar nog rött té bäst faktiskt. Det blir lite mindre beskt..

2008-05-09 @ 12:08:41
URL: http://mols.blogg.se
Postat av: Nas.

Grymt! Bra blogg;)

2008-05-09 @ 23:59:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0