Deja vu

Mina dagar upprepar sig, tro eller ej.
Jag gör samma saker om och om igen, allt för att undvika plugga på min kommande tenta, inte bra.



Men jag har hunnit sola på Mallorca en vecka med familjen, KOMMER INTE HÄNDA IGEN. Solstolen bredvid farsan som bara blir röd istället för brun, medan man ser värsta söta paret som verkligen njuter av sommaren, mamma som hela tiden håller koll på klockan så vi inte missar lunchen som serveras under en viss tid, syrran däremot var normal, så vi gick runt o låtsades vara där ensamma INTE SÅ NORMALT, men det var kul.
Det som var bra va att jag inte skulle ha råd med egen semester o familjen bjuder på allting bara man följer med, låter hemst men så är det.


Ett stort plus med resemålet var maten som var underbart god. Den var jättegod, och det fanns alltid många olika rätter att välja bland. Och flera sorters desserter, tårtor, bakelser osv att avsluta sin måltid med.

    

Sist men inte minst  - shoppingen!
Trots all den goda maten och den underbara stranden och den sköna och varma poolen så hann vi med en heldag i Palma, som var närmaste storstaden till Alcudia där vi tillbringade vår semester.
 






De sötaste dockorna.





//S

Mr. Magorium's Wonder Emporium/Den magiska Leksaksaffären,underbar film.

Häromdagen hade jag ingen aning om vad jag skulle tänkas titta på för film, men jag älskar tecknat och barnfilmer i sig så jag såg Mr. Magorium's Wonder Emporium ("DEN MAGISKA LEKSAKSAFFÄREN" på svenska) som var helt underbar att titta på. Dustin Hoffman, Zach Mills & Natalie Portman i huvudrollerna.

Nominerad till 2 awards - Best Animation/Family & -Best Performance in a Feature Film - Leading Young Actor Zach Mills

Handlar om en leksaksbutik som är magisk med en butiksägare över 240 år gammal. Positivitet och inspiration att ha tro på sig själv & i annat! Som gjord för yngre publik lite som Kalle och chokladfabriken eller vad den nu hette, såg den dock på engelska.


Hade biopremiär den 21 Juni 2008 med svenskt tal, glöm inte att ta med barnen då den är barntillåten och får ses av alla.

Böter för att ha kört mot rött med cyckel

En rolig historia får en alltid att skratta men när den är baserad på verklighet så kan man heller inte riktigt hålla sig för skratt.
Min kära mor kom hem idag & berättade att en av hennes vänninor hade fått en bot för att ha kört mot rött med sin cyckel! Hennes vanliga cyckel tur vid Slussen i Stockholm kostade så mycket som 1500:- i böter.

Helt overkligt eller hur!? visst tyckte jag synd om henne för det känns som en extremt onödig sak att behöva ge bort halva sin månads hyra för ingenting!

kan man lära sig en läxa av cyckel böter ? 

Dagens höjdpunkt.


Idag har jag färgat håret glanssvart, hoppas det blir fint, det är fortfarande blött och jag har inte haft ork att ta bort handduken ännu.

Det händer inte så värst mycket under mina dagar, vissa dagar känns som Dejavu då allting är precis sig likt, medan andra dagar är rätt unika.
Jag försöker uppdatera så ofta jag kan och ändå får man en påminelse av M att man borde uppdatera, och då skriver jag klumpinlägg, massa saker som har hänt publiserar jag under en och samma kväll.

Idag har jag lekt med Timon och Bianca och upptäckte att Timon trivs med att sätta sig i mammas kruka, där han gräver och sover när han blir trött.
Timon


Annars har jag fikat med mamma på Frölunda torg idag och snackat om allt och ingenting.

Räkmacka och Prinsesstårta.

Och ikväll ska jag jobba så jag måste vila mig lite så jag orkar natten, det lär bli mycket och göra inatt, alla har ju pengar o då unnar de sig allt de är sugna på, m.a.o hamburgare, pommes och milkshake.



Ses på Sibylla eller?


JA TACK!

Glömde berätta om förra veckans händelse på jobbet, då en stamkund kom in med en stor plastpåse kräftor som han ville ge till Sibyllatjejerna för att de finns, denna kille jobbar i hamnen och har tillgång till alla underbart goda havsskatter.
Massa fina kräftor, färdigkokta från samma dag. Det smakade jätte gott, och jag som älskar kräftor uppskattade det väldigt mycket, då min kollega inte tyckte om havsdjur fick jag allt för mig själv, och dagen efter satt familjen och åt kräftor till middag, riktigt smarrigt.
Kräftor, kokta ägg, färska baguetter och massvis med sallad. Och självklart hade vi inte massat majonäsen som passar perfekt till kräftorna.



De var hur många som helst och räckte till fyra personer.



Visst känns det skönt att jag jobbade just den natten?


Jobbets goda stunder!!

De första veckorna efter att skolan tog slut har jag jobbat, då det är nattjobb tycker jag att det är mer ansträngande fysiskt, då man måste vara uppe under hela natten och lägga sig på morgonen då man egentligen borde vakna, men det har gått bra att ställa om sig från en student till nattjobbare, ibland kan man bli sugen på pommes med olika gott till och då har man möjligheten och ordna det, det är massa +++++++ med jobbet.

Som när jag o M skulle unna oss en sådan tallrik då det oskade och vi inte hade några kunder alls.

                    Pommes med pommeskrydda, mangorajadressing, räksallad och gurkmajonäs och självklart ketchup.


Och om man råkar vara sugen på en hamburgare så är det bästa stället att käka på, du kan välja vad du vill ha på helt själv, och ja gott e det också.


Miniburgare med extra litet bröd som råkade hamna med i brödpåsen. Muums va gott det var.


Och när det är riktigt dött, ja då kan man underhålla sig med att lägga pussel som egentligen är för barn men är avancerade nog för att lyckas förvirra våra hjärnor.
Barnpussel som vi stod o klurade på då vi inte hade något att göra.  Den kvällen hann vi lägga två stycken t.o.m.






Vill man så kan man!!


Home sweet home..


För drygt ett år sen hade jag aldrig gissat på att jag skulle kalla Jönköping för mitt hem.
Men det har jag gjort, jag har vid flera tillfällen sagt att
-Det där har jag hemma.
- Ja men gå o hämta det då.
-Nej, asså HEMMA i Jönköping!!!

Ändå har jag bott i Göteborg under sommaren och klarar det finfint hittils, förra veckan var jag och min mamma uppe i Jönköping på en lägenhetsvisning, lägenheten var inte lika centraltbelägen som min nuvarande men var betydligt större till ytan och var faktiskt som en aldelles riktig lägenhet med separat kök, vardagsrum och sovrum, lägenheten var som sagt perfekt och jag tackade ja på direkten.

De ska även totalrenovera lägenheten så jag fick välja nya tapeter till alla rum, nytt golv, nya köksluckor, nya garderobsdörrar det kan bara inte bli bättre, inte nog med det så står lägenheten tom en månad så jag slipper betala dubbelt och under tiden renoverar de så allt är nytt o klart när jag väl flyttar in, ett stort plus och kanske t.o.m orsaken till att jag sökte lägenheten är/var att jag blir granne med T och bara det är WWooohooo.

Efter visningen åt jag och mamsen på piren då solen sken och allt var bara underbart.
God mat och småplanering inför den kommande flytten, där vi tog upp alla möjliga tänkbara inredningsalternativ, det tyckte jag var jätte kul och det är sånt mamma är så bra på.






Lite smått o gott från salladsbuffén.



Kycklingfilé med potatisgratän, Mumms!!

Mamsen beställde sjötunga med potatis och svampsås, hon var nöjd.


 





Hörs <3

RSS 2.0